E-SIPA Forum

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Mastürbasyon  (Okunma sayısı 275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HanOrHan

• [Din/Tarih] [HanOrHan]
  • Bölüm Mod
  • Karizma: +1235/-1
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Toplam İleti: 4.415
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 7637
  • -Alinan: 3024
  • 03 Mayıs 2008, 09:51:26 Zaman ne çabuk geçiyor...
Mastürbasyon
« : 27 Temmuz 2010, 20:00:07 »
Mastürbasyon

Sual: İstimna nedir?
CEVAP
İstimna, mastürbasyon demektir. Bu da, ne şekilde olursa olsun, kendi kendini tatmin ederek orgazma ulaşmak demektir. Bu iş, zevk için olursa haramdır. Sükunet bulmak, rahatlamak için olursa caiz, zina tehlikesi olursa, vacib olur. Demek ki, sırf zevk için mastürbasyon günahtır. Ama; insan sıkılmıştır, erkeklerde olur, boşalma ihtiyacı duyar, o zaman caiz olur, günah olmaz. Kadın için veya erkek için zina tehlikesi varsa, o zaman mastürbasyon vacibdir, yani orgazma ulaşıp o sıkıntıdan kurtulmalıdır.

Mastürbasyon yapılıp meni gelince, gusül gerekir, orucu da bozar.

Kadınlarda meni gelmesi daha zor olur. Meni gelmez de, mezi denen akıcı sıvı gelirse gusül gerekmez. Meni, titreyerek gelir, kasılmalar olur. Gelenin mezi mi, yoksa meni mi olduğu bu şekilde de, anlaşılabilir.

Sual: Bir erkeğin haramdan korunması için, mastürbasyon veya başka ne yapması gerekir?
CEVAP
Böyle bir sebeple, mastürbasyon caiz olmaz. Harama bakmamak için en uygun çare, namazı doğru kılmaktır. Harama bakmanın zararı bilinmelidir. Birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:

(Yabancı kadını görüp, azab-ı ilahiden korkarak, başını ondan çevirene Allahü teâlâ ibadetin tadını duyurur.) [Hakim]

(Neresine olursa olsun, kadına şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülecek, sonra Cehenneme atılacaktır.) [M. Enhür]

(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]

Sual: İstimna, rahatsızlığı gidermek için caiz oluyor. Peki, rahatlayınca zevk hasıl olmuyor mu?
CEVAP
Zevk almak için istimna günahtır. Ama çok rahatsız olunca, sakinleşmek için boşalmak günah olmaz. Boşalırken elbette zevk alınır. Zina tehlikesi olunca da öyle. Yani o zaman da zevk alınır. Fakat zina önlenmiş olduğu için günah olmuyor. Dinimiz her kötülüğü önleyici ruhsatlar vermiştir.

Sual: Sükunet bulmak için istimna caizdir. Sükunet nedir?
CEVAP
Rahatsız edici olan şehvetin giderilmesidir. Her şehvetin giderilmesi değildir.

Sual: Kadınların istimna hükmü, erkeklerin ki gibi mi?
CEVAP
Evet.

Sual: Mastürbasyon orucu bozar mı, bozarsa kaza mı kefaret mi gerekir?
CEVAP
Orucu bozar, sadece kaza gerekir. Bir Ramazanda iki defa mastürbasyon yapana kefaret de gerekir. Çünkü Ramazanın bir gününde, kaza gereken bir şey yaparak orucunu bozan kimse, başka gününde de bu şeyi kasıtla yine yaparsa, kefaret de gerekir.

Sual: Mastürbasyonun kimseye zararı olmadığına göre niye haram ki?
CEVAP
Dinimiz, bir şeyi haram etmişse, haramdır. Haramsa, niye haram denmez. Besmelesiz kesilen kuzu eti de haramdır. Mutlaka bir kimseye zararı olması gerekmez.

Mastürbasyon, iktidarsızlığa ve erken boşalmaya da sebep olmaktadır.

İmam-ı Kurtubi hazretleri buyuruyor ki:
(Onlar, eşleri ve cariyeleri dışında, mahrem yerlerini, [zina, livata, mut’a nikahı, hayvana tecavüz, mastürbasyon gibi meşru olmayan her şeyden] korurlar. Doğrusu bunlar [helal olan eşleri ile beraber oldukları için] yerilemez, ayıplanmazlar. Şu halde, bunun ötesine gitmek isteyen, [zina, livata ve mastürbasyon yapan, muvakkat nikah yapan, hayvana tecavüz eden, meşru yolun dışına çıkmakla] haddi aşmış olur.) [Müminun 5-7] (Cami-ul-Ahkam) (Bu âyet-i kerimeler, Medarik tefsirinde de aynı şekilde açıklanmıştır.)

Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Elini nikah eden [Ne şekilde olursa olsun, mastürbasyon yapan] lanetlenmiştir.) [İ. Baverdi]

SİZİN İÇİN ÖNEMLİ OLMAYAN ŞEYLER BAŞKALARINA SEVİNÇ KAYNAĞI OLABİLİR!!!

Yolun başındayız, Geriye bakmadan dön istersen...

Novalon

• Çavuş
  • *
  • Karizma: +4/-1
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 28
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 2
  • -Alinan: 0
Ynt: Mastürbasyon
« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2010, 10:11:48 »
ilginç. başarılı. dikkate değer.

MiamiDolphins

• X-tra
  • Karizma: +423/-0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1.501
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 87
  • -Alinan: 658
  • E-SIPA ufkunu acar....
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2010, 12:03:38 »
Mezheplere göre görüs ayriliklari vardir. Müminun 5-7 ayetlerinin tercümesinde de "ellerinin veya sag elinin sahip oldugu haric denmektedir".

Kisirliga ve erken ejakülasyona neden olup olmadigi, bilimsel olarak tespit edilmisde degildir.

Tarih boyunca Istedigimiz sekilde yorum, yapabilmektde, istedigimiz yere mevzuyu cekebilmekteyiz.

Birakin herkes nasil kendini rahat hissediyorsa öyle davransin, Zinanin sinirlarini asmadigi sürece.

« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2010, 12:04:42 Gönderen: MiamiDolphins »

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

HanOrHan

• [Din/Tarih] [HanOrHan]
  • Bölüm Mod
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Tesekkürler
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2010, 19:38:01 »
sadece bilgi amaçlı herkes kendi karar verir ;)

melik

• X-tra
  • Karizma: +19/-0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 373
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 278
  • -Alinan: 140
  • Ne mutlu Türküm diyene..
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2010, 19:54:52 »
konuya bakinca rahmetli türkce hocam aklima geldi..erkek lisesi ögrencileri olan bizlere topluca nasihatte derdi ki;
oynamayin cok pantolon baliginizla... :hahaha,; :hahaha,;

YaRGiC

• Fetvaçı Başı
  • FincanDost
  • *
  • Karizma: +528/-103
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2.675
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 2875
  • -Alinan: 1123
  • La feta illa Ali La seyfa ila Zülfikar
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2010, 23:10:03 »
Miami'nin dediği gibi mezheplere göre değişir.Bizim mezhepte (Alevilik) günah değil.Bende evlenene kadar yapmışımdır hangimiz yapmamişızdır ki . Ben şahsen bugüne kadar ne namaz kıldım ne abdest aldım.

cihad2000

• e-Sipa Müzik
  • Moderator
  • Karizma: +610/-9
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1.319
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 368
  • -Alinan: 1185
  • Cihad2®®®
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2010, 23:41:12 »
Miami'nin dediği gibi mezheplere göre değişir.Bizim mezhepte (Alevilik) günah değil.Bende evlenene kadar yapmışımdır hangimiz yapmamişızdır ki . Ben şahsen bugüne kadar ne namaz kıldım ne abdest aldım.

Bu Forumda Simdiye kadar okudugum en sacma  yaziydi

HanOrHan

• [Din/Tarih] [HanOrHan]
  • Bölüm Mod
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Tesekkürler
« Yanıtla #7 : 30 Temmuz 2010, 00:22:26 »

sen bi hamama gidiver senin bizim mezhepe göre dediğin de sizin oradaki yaşam tarzıdır Aleviliğe mal edilemez herhalde kaç tane Alevilikle ilgili temel kaynak okudun ahlak kitabı okudun? (Tartışma yaratma amaçlı değil öğrenme amaçlı soruyorum dallanır dudaklanırsa budarım konuyu ;)

Kim O?

• -M-
  • Administrator
  • *
  • Karizma: +338/-1
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 3.153
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 96
  • -Alinan: 632
  • Turk yalanlari: Yoldayim...
« Yanıtla #8 : 30 Temmuz 2010, 07:05:38 »
tam bizim milletin konusu :hahaha,; :hahaha,;

Bu is el zinasina girer caiz diildir. Cok hizli emekli olun oteki tarafta ates döt yakiyomus :icon_biggrin:

neyse gormusken bende bisey anlataYIM.

7-8 sene once falandi.ramazanda millet cahil kalmasin diye hoca topladi milleti,sorusu olanlara cevap veriyo.

herkes biseyler sordu hoca cevap verdi falan. vatandasin birisi kaldirdi elini bende bise sorcam dedi,hocada sor bakem dedi.

hocam dedi; 31 yapmak oruc bozarmi :hahaha,; :hahaha,; :hahaha,; :hahaha,;

hoca birden oinkkk oldu. razaman dedi hic 31 cekmez en fazla 30 gun. hoca tabi gulemedide biz arkada :m1pr5: :m1pr5: :m1pr5: :muhaha: :hahaha,; :hahaha,; :hahaha,;  yarildik :m1pr5: :m1pr5: :m1pr5:
itinayla konu kilitlenir...
Erkek adam suyu siseden icer...

Bu internet ve korsanı sonuna kadar destekliyorum ...
dedi sevdaKar

HanOrHan

• [Din/Tarih] [HanOrHan]
  • Bölüm Mod
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Tesekkürler
« Yanıtla #9 : 30 Temmuz 2010, 07:22:35 »
 :muhaha: :muhaha: hocaya sormuşlar at yarışı günah mı diye hoca da olur mu demiş peygamber sünnetidir aynı ona dönmüş konu  ;D

YaRGiC

• Fetvaçı Başı
  • FincanDost
  • *
  • Karizma: +528/-103
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2.675
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 2875
  • -Alinan: 1123
  • La feta illa Ali La seyfa ila Zülfikar
« Yanıtla #10 : 30 Temmuz 2010, 10:23:37 »

Bu Forumda Simdiye kadar okudugum en sacma  yaziydi

O senin düşüncen.Saygı duyarim.

sen bi hamama gidiver senin bizim mezhepe göre dediğin de sizin oradaki yaşam tarzıdır Aleviliğe mal edilemez herhalde kaç tane Alevilikle ilgili temel kaynak okudun ahlak kitabı okudun? (Tartışma yaratma amaçlı değil öğrenme amaçlı soruyorum dallanır dudaklanırsa budarım konuyu ;)

Kac tane kitap mı okuyorum.Allah seni inandırsın sürekli alevilik ile ilgili kitaplar okuyorum.En son İmam Cafer-i Sadık buyrugunu okudum. Ondan öncede alevilik diye bir kitap vardı.Bu sadece bizim burada olan bir olay değil,alevilerin geneli abdest aldıklarını görmedim.

Ayrica benim namaz ve abdest kılmamam niye bu kadar garip karşılanıyor.Fikir görüşlüğüne saygınız yok mu.Bir düşünün siz benim yerimde olsaniz acaba ne yapardiniz.Bu namaz felan olaylarini cok okudum , cok araştırdım.Ve kendi mantığıma göre dogru oldugu kanıtındayim.

Birde başka birilerini yargılamadan önce empati kurmanızı öneririm.Bu tartışmanın hepimize düşünce zenginliği katacağı kanaatındayim :)

HanOrHan

• [Din/Tarih] [HanOrHan]
  • Bölüm Mod
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Tesekkürler
« Yanıtla #11 : 30 Temmuz 2010, 10:47:44 »
Alevi yoluna giren her talipten ve her candan beklenilen temel Ahlaki ilkeler vardır.
Bunlar şöyledir;

1. Eline sahip ol
2. Diline sahip ol
3. Beline sahip ol;
4. Gazabıni yutucu ol
5. Sır saklayıcı ol
6. Ayıp örtücü ol
7. Alın acıklıgı (kuşade-i pişani)
8. Gönül acıklıgı (kuşad-i dil)
9. Sofra acıklıgı (kuşad-i honca
10. Aşına sahip ol
11. Eşine sahip ol
12. Işine sahip ol

Temel öĝretisi Hâkikata, Mârifete ve Muhâbbete dayanan Alevilikte “Elif, Dâl, Be” baş harfleriyle “EDEB” kavramını oluşturan “el, dil, bel” üclüsü, ahlak kurallarını simgeler.
“De ki: Gelin size Rabbinizin haram kıldıklarını okuyayım: Allaha hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anababaya iyilik yapan. Fakirlikten dolayı çocuklarınızı öldürmeyin sizi de onları da biz rızıklandırırız. Hayâsızlıkların/zinanin/edepsizligin ve benzeri çirkinliklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın Haklı olmanız müstesna Allahın öldürülmesini haram kıldığı cana kıymayın. Allah, aklınızı kullanasınız diye size bunları emretti.
Enam suresi 151

Verdiği şeylerle sizi imtihan etmesi için sizleri yeryüzünün halifeleri kılan ve sizi derece bakımından birbirinizden üstün yapan Odur. şüphesiz ki, Rabbin azâbı süratli olandır O, çok affeden ve çok merhamet edendir.
Enam suresi 165

1. Alçak gönüllülük
“Kendisine haksıklık yapılan bir kul, buna sabrederse, Allah onun izzet ve onurunu daha fazla artırır. Allah için alcak gönüllü olan kulu, Allah mutlaka yükseltir.”
Hz Muhammed Mustafa Fahri Kainaat Hatem-i Enbiya

2. Kimsenin ayıbını görmemek
“Nefse ve onu düzenleyene sonrada ona kötülügü ve korunmayi ilham edene, Benligini/Özünü temizleyip arındıran, gercekten kurtulmustur.”
Şems suresi 7, 8, 9

3. Iyilik etmek
“Iyilik edin, Süphesiz Allah iyilik edenleri sever”
Bakara suresi 195

4. Allah’ın yarattıklarını sevmek
“Yazıklar olsun size! Gercekten inanmıs olan, dürüst ve erdemli davranıslarda buluna kimse Allah icin daha hayırlıdır. Buna ancak sabredenler kavusturulur”
Kasas suresi 80

5. Eline diline beline sahip ol
“Islemis oldukları günahtan dolayı DILLERININ, ELLERININ ve AYAKLARININ kendi aleyhlerinde sahitlik edecekleri gunde onlara cok büyük günah vardır”
Nur suresi 24

“Sayet onlar sizi ele gecirirlerse, size düsman olurlar, size ELLERI ve DILLERINI kötülükle uzatırlar ve ikrarınızdan dönmezini arzu ederler”
Mümtehine suresi 2

“O müminler ELLERINDEN ve DILLERINDEN emin olanlardır…”
Hadisi Serif

“Bu, kendi ELLERINIZIN (önceden yapıp) gönderdiklerinin karsılıgıdır. Allah kullara ASLA zulmedici degildir.”
Ali Imran suresi 182

6. Cevreye zarar vermemek
“Düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın. Allah’tan korkarak ve (rahmetini) umarak dua edin. Şüphesiz, Allah’ın rahmeti iyilik edenlere çok yakındır.”
A'raf suresi 56

7. Kötülükten sakınmak/sakındırmak
“İşledikleri herhangi bir kötülükten birbirlerini vazgeçirmeye çalışmazlardı. Yapmakta oldukları ne kötüydü!
Maide suresi 79

8. Bencillik ve kin gütmemek
“Kücümseyerek surat asıp İnsanlara yanağını çevirip (büyüklenme) ve böbürlenmiş olarak yeryüzünde yürüme. Çünkü Allah, büyüklük taslayıp böbürleneni/kibirleneni sevmez."
Lokman suresi 18

9. Cömert olmak
“Eli sıkı olma; büsbütün eli acik da olma. Sonra kinanir hasret/pişmanlik içinde kalakalırsın.”
Isra suresi 29

10. Hosgörülü olmak
“Onlar yalana tanıklık etmezler/yalan söze kulak vermezler. Boş lakırdıya rastladıklarında hoşgörülü bir tavırla geçip giderler”
Furkan suresi 72

logican

• Yüzbaşı
  • *
  • Karizma: +807/-0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 3.383
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 98
  • -Alinan: 1048
  • BIRLIK EN BÜYÜK GÜC
« Yanıtla #12 : 30 Temmuz 2010, 18:11:43 »
O is hamamda olursa kendini savunabilir kisi.

Mesela biri gördü ve "Ne yapiyosun öyle lan" diye kibar bi sekilde sordu,

"Yahu bu don kilot gibi diil, bu böyle yikanir"

diyerek  aciklayabilirsin.

Sonra Allah askina bu isin Mezheple ne alakasi var? Her delikanli bu yoldan gecmistir. Bazende ihtiyactir anlicaniz.

Cümletten iyi muhabbetler.....

« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2010, 18:15:06 Gönderen: logican »

HanOrHan

• [Din/Tarih] [HanOrHan]
  • Bölüm Mod
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Tesekkürler
« Yanıtla #13 : 30 Temmuz 2010, 19:32:06 »
orası öyle de yanlış bilgiyi savunmayalım diye ;)

ufuk.exe

• Administrator
  • *
  • Karizma: +403/-32
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 5.860
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 271
  • -Alinan: 553
« Yanıtla #14 : 30 Temmuz 2010, 20:57:51 »
O senin düşüncen.Saygı duyarim.

Kac tane kitap mı okuyorum.Allah seni inandırsın sürekli alevilik ile ilgili kitaplar okuyorum.En son İmam Cafer-i Sadık buyrugunu okudum. Ondan öncede alevilik diye bir kitap vardı.Bu sadece bizim burada olan bir olay değil,alevilerin geneli abdest aldıklarını görmedim.

Ayrica benim namaz ve abdest kılmamam niye bu kadar garip karşılanıyor.Fikir görüşlüğüne saygınız yok mu.Bir düşünün siz benim yerimde olsaniz acaba ne yapardiniz.Bu namaz felan olaylarini cok okudum , cok araştırdım.Ve kendi mantığıma göre dogru oldugu kanıtındayim.

Birde başka birilerini yargılamadan önce empati kurmanızı öneririm.Bu tartışmanın hepimize düşünce zenginliği katacağı kanaatındayim :)

Senin namaz kilmaman, oruc tutmaman, abdest almaman kimseyi baglamaz, baglamamasi da lazim zaten, ister alevi ol, ister ateist, hic fark etmez, ancak su dogrudur ki, bizim memlekete allahin ecnebisi gelse, bir kac kelime akilli laf etse, herifin ne gavurlugunu hatirlarlar ne de cenabetligini, ama bir Turk cikip ben abdest almam, namaz kilmam dedigi zaman onu afaroz ederler hatta carmiga gererler, o yuzden ben bu aradaki farki anlayabilmis degilim.

Gelelim bu ilginc konuya (her zamanki gibi esipa ahalisini toplayan zor bulunan konulardan biri, orhan hocama tesekkurler) allah bu isi niye zevkli kilmis, cocuk doguralim diye, ben burnumu temizlerken de rahatliyorum, afedersiniz gaz cikartirken de rahatliyorum, ama neden masturbasyonu rahatlamak zevk almak amacli yapinca gunah oluyor orasini cozemedim. Malesef canim ulkemde insanlar cenabetligi herseyin ustunde tutuyorlar? niye cok kolay islenen gunah, milletin isine geliyor, ama yalan soylemek, namaz kilmamak, veya kuranda yapilmasin diyenleri yapmak OK.. Herif kadeh kadeh raki icer, ama biriyle beraber oldumu aman cabuk yikanmam lazim der.. oyle bir ulkeyiz ki biz, kerhanenin yaninda hamam var, girip yikanip gusl abdesti alsin insanlar diye.. O yuzden masturbasyon gunahmis, vs.. ben bunu cozemiyorum, allah affetsin diyorum, ama gusl abdestini aldiktan sonra obur tarafta bize kiyagimizi gecerler diyorum.

Sifreli degil, Serefli sunum yap.
Eski Avatara ZOOM [Duzeldi!]
e-Sipa Forum Kurallari: Link
Guncel Diziler: Link
Eski Diziler: Link
e-Sipa VIP Boards: Link

HanOrHan

• [Din/Tarih] [HanOrHan]
  • Bölüm Mod
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Tesekkürler
« Yanıtla #15 : 30 Temmuz 2010, 21:05:17 »

Senin namaz kilmaman, oruc tutmaman, abdest almaman kimseyi baglamaz, baglamamasi da lazim zaten, ister alevi ol, ister ateist, hic fark etmez, ancak su dogrudur ki, bizim memlekete allahin ecnebisi gelse, bir kac kelime akilli laf etse, herifin ne gavurlugunu hatirlarlar ne de cenabetligini, ama bir Turk cikip ben abdest almam, namaz kilmam dedigi zaman onu afaroz ederler hatta carmiga gererler, o yuzden ben bu aradaki farki anlayabilmis degilim.

Gelelim bu ilginc konuya (her zamanki gibi esipa ahalisini toplayan zor bulunan konulardan biri, orhan hocama tesekkurler) allah bu isi niye zevkli kilmis, cocuk doguralim diye, ben burnumu temizlerken de rahatliyorum, afedersiniz gaz cikartirken de rahatliyorum, ama neden masturbasyonu rahatlamak zevk almak amacli yapinca gunah oluyor orasini cozemedim. Malesef canim ulkemde insanlar cenabetligi herseyin ustunde tutuyorlar? niye cok kolay islenen gunah, milletin isine geliyor, ama yalan soylemek, namaz kilmamak, veya kuranda yapilmasin diyenleri yapmak OK.. Herif kadeh kadeh raki icer, ama biriyle beraber oldumu aman cabuk yikanmam lazim der.. oyle bir ulkeyiz ki biz, kerhanenin yaninda hamam var, girip yikanip gusl abdesti alsin insanlar diye.. O yuzden masturbasyon gunahmis, vs.. ben bunu cozemiyorum, allah affetsin diyorum, ama gusl abdestini aldiktan sonra obur tarafta bize kiyagimizi gecerler diyorum.

güzel bir cevap daha geldi...

eLeήoR

• *BMB+E*
  • Administrator
  • *
  • Karizma: +261/-0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 3.342
  • Tesekkürler
  • -Edilen: 412
  • -Alinan: 193
  • ëĿэήoŔ
« Yanıtla #16 : 31 Temmuz 2010, 08:52:58 »
Dinimiz mantık dini iyi düşünecek olursak sonucunun herhangi bir şekilde zarara yol açmadığı takdirde günah olmadığını düşünüyorum.
Bu gün hala sigara haram diyen yok mübah diyen kesimler var,adam bekar kardeşim genel eve gitse zinaya girecek + hastalık kapacak vs evlenmeye gücüyok ne yapacak mecbur nefsini bastıracak, hangisi daha mantıklı ?

Gusül :Peygamberimiz temizlik imanın yarısı demiş , doğruda demiş adam cunup leşgibi kokuyo ,belkide hastalıklı otobüse bindi üstünden sağa sola bulaştı başka biri geldi oturdu yada bi çocuk elledi vs  al başına belayı temiz olsa duşunu alsa daha iyi değilmi.

Mezhep konusuna gelince ben mezheplere inanmam bana göre müslümanların bölünmesi için uydurulmuştur ve de amaçları yerine ulaşmıştır.

Yok sen alevisin yok sen sünnisin ,şafisin şii'sin vs bunlar boş işler iyce araştırıp kafanızda parçaları birleştirirseniz göreceksiniz ve ozaman müslümanlık daha kolay ve daha sevimli olacak .

Kuranı kerimde derki o dini bölük pörçük edenler varya onlar için kuvvetli azapvardır der iyi düşünmek araştırmak kuranı ve peygamberi rehber almak lazım.

Namaz kılmayan müslüman değil yok oruç tutmayan müslüman değil , yav sanane kardeşim adam ister kılar ister tutar Allah bile kıldığınız namaz değil kalbinizdeki takvanız ulaşır diyo,o bakımdan islamiyeti zorlaştırmayalım kolaylaştıralım.
ŦİNĈªηΜOď_ëĿэήoŔ.|͇̿C͇̿¤͇̿|

Bu sayfa 0.676 saniyede 29 sorgu ile oluşturulmuştur